Kategorier
Badrum

Badrumsrenovering Norrköping – viktiga punkter

Många drömmer om att skapa det där perfekta badrummet. Ett badrum som håller modern standard, som alltid ser rent och fräscht ut och som har en avslappnande, nordisk och naturnära interiör. Det är mer än bara ett tecken i tiden. Faktum är att våra mer uppskruvade liv kan behöva platser som enbart vigs åt att hämta andan. Badrummet är en sådan plats.

Men, en badrumsrenovering är också ett komplext projekt som kräver både god planering och ett professionellt utförande. Det handlar om mer än att renovera i hallen eller i sovrummet där i stort sett lite ny färg och några nya hyllor kommer att göra en enorm skillnad. En badrumsrenovering i Norrköping kommer obönhörligen att innebära att du kommer i kontakt med vatten och med el, varav det senare innebär att du måste ta ett steg tillbaka. Alla installationer och all dragning av el måste skötas av behöriga elektriker. Gällande vatten finns större frihet, men kom även ihåg att det handlar om mer än att det bara ska funka för stunden.

Badrumsrenovering i Norrköping – undvik fuktskador

Badrummet är – tillsammans med köket – den plats där överlägset flest inrapporterade fuktskador syns och det är ingen slump. Fukt är en naturlig ingrediens i miljön och felhantering – exempelvis vad gäller fuktskydd, underliggande material och ventilation – kan leda till skador.

Har man själv genomfört en badrumsrenovering i Norrköping så kan dessa bli svåra att söka ersättning för: försäkringsbolagen ställer högre krav på fackmannamässigt utförande idag än tidigare – och detta som en naturlig följd av att antalet skador ökat så radikalt.

Vad mer finns då att tänka på vad gäller en badrumsrenovering i Norrköping? Vi tittar närmare på några punkter:

  • Ta professionell hjälp – gärna hela vägen. Att välja professionell hjälp är att välja en trygg väg fram till det badrum man drömmer om. Rådet är att man tar hjälp hela vägen. Planeringen är avgörande och här gör många privatpersoner fel: man fastnar i ett och samma tankemönster och det leder till sämre lösningar som kostar mer pengar. En professionell utförare ser ofta alternativ som både blir bättre och snyggare i slutändan. Samma sak gäller för materialval. Privatpersoner kan fastna i en färg och en lösning som i slutändan inte alls blir särskilt bra. Att diskutera fram alternativ tillsammans med den firma man anlitat ger nästan alltid mer prisvärda och snyggare resultat!
  • Hitta rätt företag. Valet av företag blir således också en viktig punkt. Du måste ta in offerter från så många företag som möjligt i Norrköping och detta för att få fram ett bra pris. Utöver detta så blir referenser viktiga – kan man visa upp nöjda kunder och exempelvis bilder från tidigare jobb? Utöver detta så bör du även kolla försäkringar, garantier och certifiering. Tyvärr sker fusk även bland företag och detta innebär att du måste ta dig tid att ställa lite obekväma frågor.
  • Priset. Tänk på att du kan påverka kostnaden för din badrumsrenovering i Norrköping. Dels genom att använda Rot-avdraget och dra av 30% av den totala arbetskostnaden – men dels även genom att göra vissa saker själv. Att riva ut det gamla badrummet är ett exempel på hur du kan spara pengar – ett annat handlar om att aktivt söka efter billigare material. Idag finns en bra andrahandsmarknad för badrum som ofta är väldigt gynnsam att söka igenom. Blocket och Facebook Marketplace är två exempel på detta.