Kategorier
Golv

Golvslipning är ett bättre alternativ

Nya golv kostar mycket pengar och det krävs en stor arbetsinsats för att få sådana på plats. Där inkluderas även rivning av det befintliga golvet. I många fall så sker sådana projekt helt i onödan. Att man tröttnat på hur ett gammalt trägolv eller en gammal parkett ser ut motiverar sällan att den rivs ut. Nej, där kan istället en golvslipning vara ett bättre alternativ.

En golvslipning är för många ett bortglömt – eller för jobbigt – alternativ. Att slipa ett golv är svårt, det tar lite tid, det lever om och det blir damm överallt. Så tänker man, men frågan är om det stämmer? Sant är att en golvslipning i egen regi kommer att kräva en del tid och en hel del ansträngning. Lika sant är emellertid att det går utmärkt att anlita en professionell firma för jobbet.

Golvslipning tra fram golvets skönhet

Ska du genomföra en golvslipning i Stockholm så finns det hur många företag som helst att välja bland – och där priserna också är väldigt varierande. Du kan idag även använda Rot-avdraget för en golvslipning, något som gör priset än mer förmånligt.

Gällande slipdamm så behöver man inte vara lika orolig idag som förr. Dagens slipmaskiner suger upp damm direkt och det gör att endast rummet där slipningen sker behöver täckas för.

Fördelarna med en golvslipning – utöver det ekonomiska och att man slipper dammet i en högre utsträckning – är att du för en rimlig kostnad får ett golv som de facto är vackrare än ett nytt. Ett äldre golv har satt sig, det har patinerats och det har fått en egen personlighet. Genom en golvslipning tas detta fram igen. Det fula, nötta lagret slipas bort och skönheten träder fram. Allt detta för en rimlig kostnad. Överväg alltid en golvslipning i första hand!