Kategorier
Geoteknik

Geotekniker ger grunden för en säker byggkonstruktion

Att kontrollera marken innan man ger sig på en stor byggnation är att rekommendera. En geotekniker kan undersöka att marken är i bra skick inför bygget.

Bara för att man har marken, så är det inte bara att bygga upp en byggnad hur som helst. Man behöver veta att marken är stabil nog att klara av det och vilken typ av husgrund som är mest lämplig för marken. För en som inte har kunskap är det helt omöjligt att svara på det, mark som mark, eller hur?

Men de som verkligen kan sin sak kan undersöka och förbereda marken för att den ska bli så stabil och bra som möjligt. Detta är något man alltid bör göra, för att slippa tråkiga konsekvenser. En geotekniker är expert på mark och kan hjälpa en att se om den är lämplig att byggas på, eller om något behövs innan. 

Hur arbetar en geotekniker?

Det är långt ifrån alla som vet vad geotekniker är och vad de faktiskt gör. De jobbar både ute på fältet, men även i ett labb. Detta görs för att man ska få fram så mycket information som möjligt om marken som det ska byggas på. 

Geotekniker undersöker jordens struktur och egenskaper. Något de även kontrollerar är grundvattnet för att se hur det ligger till just där det ska byggas. Genom att anlita en geotekniker kan man utföra ett säkert bygge. De är med i projektet från att det börjar, tills det är klart.