Kategorier
Bygg

Hjälp med asbestsanering i Stockholm

Asbest kan finnas i flera olika typer av byggmaterial. Ska man man renovera köket eller bostaden kan man därför behöva hjälp med asbestsanering i Stockholm.

Asbest användes flitigt i olika typer av byggmaterial ända fram till i slutet av sjuttiotalet. Detta eftersom det var billigt och hade bra isolerande egenskaper. Men så insåg man att materialet är hälsofarligt och det förbjöds helt i Sverige 1983. Det kan vara bra att känna till att asbest inte är farligt så länge det är intakt och man inte rör det.

Det är först när man börjar bryta upp och riva i olika byggmaterial som de små farliga asbestpartiklarna frigörs. Asbest kan finnas i kakelfog och i mattklister. Men också i isolering och andra material. Ska man riva ett hus eller göra en större renovering och riva ut ett gammalt badrum eller kök måste man först ta reda på om det finns asbest.

Så går en asbestsanering till

Vill man ha hjälp med rivningsarbeten och asbestsanering i Stockholm finns det företag som är experter på detta. I samband med att man ber om ett kostnadsförslag gör man en besiktning av huset för att lokalisera var det finns asbest. Därefter får man förslag på lämpliga åtgärder tillsammans med en offert.

Det krävs särskild utbildning för att få utföra en asbestsanering och det företag man anlitar måste vara certifierat. Detta eftersom asbest är väldigt hälsofarligt och inte får spridas i luften. Därför måste de som utför saneringen bära särskild skyddsutrustning. Ofta kapslar man också in rummet som ska saneras för att säkerställa att asbestdamm inte sprids till andra rum.