Kategorier
Okategoriserade

En badrumsrenovering kräver rätt slags hantverkare

Badrummet utsätts ständigt för fukt. Ska du renovera badrummet gör du klokt i att anlita våtrumscertifierade hantverkare. Annars gäller inte försäkringen om det uppstår problem.

Badrummet är det rum i bostaden som du helst inte ska renovera själv, även om du faktiskt får. Istället ska du anlita särskilt utbildade hantverkare med våtrumscertifikat. Det duger alltså inte att låta den lokala snickaren sköta hela renoveringen. Detta eftersom försäkringen i så fall inte kommer att gälla om det skulle uppstå läckage och fuktskador. Innan du kontaktar hantverkare kan det vara bra att mäta upp badrummet och göra en enkel skiss. Markera var avlopp och vattenledningar finns och rita även ut dörren och eventuella fönster. Skissen gör det enklare att kommunicera med hantverkarna och gör det även enklare att beräkna materialåtgång och bedöma hur stora badrumsmöblerna får vara.

Flera fördelar med totalentreprenad vid badrumsrenovering

En badrumsrenovering kräver många olika slags hantverkare, såsom plattsättare, elektriker, rörmokare, målare etc. Dessutom måste hantverkarna vara certifierade för arbete i våtrum. Om du ska renovera badrum i Göteborg kan det löna sig att anlita en byggfirma som erbjuder totalentreprenad. Då slipper du att själv leta hantverkare till de olika momenten och att skriva avtal med flera olika företag. Att använda sig av totalentreprenad vid en badrumsrenovering är oftast billigare, och renoveringen brukar gå snabbare. Dessutom slipper du hantverkare som skyller på varandra om något skulle gå fel. Men det är viktigt att du skriver ett avtal med den valda byggfirman innan renoveringen påbörjas.