Kategorier
Golv

Ta hand om betongen

Betong är ett robust material som ofta används för golv i industrier, lager och kontor. Ett slitstarkt betonggolv kan återfå sin tidigare glans genom slipning, målning eller boning.

Upptäck en skatt under ytan

När linoleummattan revs upp och ni fördjupade er genom lagren, kunde ni inte tro vilken skatt ni hade stött på. Längst ner fanns en betonggrund, och inte vilken betong som helst, utan en vackert mönstrad yta som med lite bearbetning skulle bli ett fantastiskt, modernt golv. Ni kunde föreställa er ert framtida vardagsrum. Ett golv i mörkgrå nyans, där skiftningarna i golvets färg skulle speglas i soffans tyg, gardinerna, kanske till och med i en vas på glasbordet. Ni hade länge drömt om att ha ett betonggolv, och nu låg det bokstavligen framför era fötter. Betongen hade kommit till er, och ni tänkte att det måste vara ödet.

Gör det själv eller ta hjälp?

Nu återstod bara frågan om hur ni skulle renovera betonggolvet. Ni hade hört talas om att man kunde hyra en betongslipmaskin och att ytbehandlingen inte borde vara alltför utmanande. Efter lite fram och tillbaka kom ni ändå fram till beslutet att kontakta ett företag som enligt er kompis var proffs på att slipa betonggolv. Och det visade sig vara ett klokt beslut. Kvinnan som kom för att inspektera golvet uppmärksammade er på att betonglagret var tunt, och att ni först och främst behövde fylla på med mer betong innan ni kunde påbörja någon ytbehandling. Tänk bara hur nära man kan vara ögonblicket då det är som viktigast.