Kategorier
Golv

Industrigolv som tål utmaningar

Golv är alltid den yta som får utstå det mesta. Men om man är ett industrigolv så får man oftast utmaningar som är helt utanför det vanliga för andra golv.

Hög hetta, iskyla, frätande medel, lösningsmedel, tunga maskiner, hård smuts. Ja, ett industrigolv får verkligen utstå allt möjligt som en industri kan innehålla och utsätta golvet för. Och därför är det av största vikt att man också har ett golv som passar för den verksamhet som sker i just den lokalen. Golvet får aldrig svikta eller fallera på en industri.

Men går det att få ett golv som tål allt det som står ovan? Förvisso finns det golv som kan tåla väldigt mycket, men det är också vanligt att man väljer att lägga in olika slags golv beroende på hur förhållandena ser ut i den lokalen. Och hur man än väljer så brukar man ofta hamna i någon typ av golv som är fogfria.

Skapande av industrigolv

Det man kallar för industrigolv kan vara golv som är platsgjutna, som betonggolv eller asfaltsgolv. Men det finns även företag som erbjuder olika typer av färdiga golv. Att vara leverantör av fogfria golv innebär att man redan i förväg har skapat golv som passar i olika miljöer och som kommer underlätta vid ett läggande i industrilokalen.

När man väljer att anlita ett företag som arbetar med fogfria golv så kan man även använda sig av den personal som företaget själva har, eller så brukar det finnas rekommendationer på proffs som kan lägga dessa golv.