Kategorier
Renovering

Dags att renovera lägenhet i Stockholm

Ibland är lägenheten man blir förälskad i inte i perfekt skick. Ibland är den i stort behov av omsorg, ett renoveringsobjekt. Men man kan få hjälp med att renovera lägenheten i Stockholm.

Det var precis vad som hände när Bosse gick på lägenhetsvisning i storstaden. Det var mest för att ha något att göra. Men han blev fullständigt förälskad i den vackra tvåan som hade högt i tak och en kakelugn i vardagsrummet. Förutom det var lägenheten en katastrof. Den som bott där innan hade inte lagt ner någon kärlek på sitt hem. Tapeterna hade börjat lossna och mattorna var under all kritik. Men det spelade ingen roll, han var tvungen att ha den.

Lägenhet att renovera i Stockholm

Turligt nog fick han den till en bra penning och skulle renovera lite i taget. Han bodde för tillfället som inneboende och hade inte bråttom. Snabbt letade han rätt på hantverkare som kunde renovera i Stockholm. Bestämde sig för att först ta hand om golv och väggar.

Tillsammans med byggfirman planerades hela renoveringen, även om det skulle tas lite över tid. De skulle återkomma med ett förslag på renovering och budget.

De hade en bra plan och bestämde sig för att skrida till verket. Alla rum skulle få nya golv och väggarna nya tapeter. Alla rum utom köket. De var överens om att de skulle vänta tills det var dags att byta ut köket helt för att inte förstöra golvet i processen.

Med byggfirmans budget och rut-avdraget kände Bosse sig lugn och förväntansfull inför framtiden. Mer om renovering hittar du här: renoveralägenhetstockholm.se

Kategorier
Bygg

Upphandla balkonginglasning i Västerås

Ju fler desto bättre. Tillsammans är vi mer attraktiva som kunder och kan pressa priser. En hel bostadsrättsförening får ofta ett betydligt bättre pris än om du begär in en offert själv.

I samband med att hyresrätter har omvandlats till bostadsrätter har många föreningar uppgraderat bostäderna gemensamt. När de boende själva tar kommandot och kan prioritera och styra över kostnaderna sker saker ofta relativt fort. En vanlig sak att upphandla gemensamt är till exempel balkonginglasning.

Om er bostadsrättsförening tar in en offert från specialister på balkonginglasning i Västerås så är uppdraget attraktivt för dem då de kan jobba på samma plats under en längre period. För de som jobbar med inglasningen kan då köpa in större partier av material och frakta allt till samma plats. Dessutom vet ledningen i företaget att de kan ha sina anställda på en och samma plats över en sammanhållen tidsperiod.

Gemensamma val i stil och färg

När samtliga ägare i en bostadsrättsförening går samman gäller det dessutom att de enas om utseende, färg och stil på balkonginglasning, För att skapa ett vackert och attraktivt bostadsområde är det viktigt att det inte blir för stökigt och rörigt på fasaderna.
Antingen väljer ni balkonger helt i glas eller så behåller ni plåt nedtill eller väljer ett annat material. Skapa en helhet över fasaden genom att välja färger som harmonierar med byggnaden i övrigt. En häftig effekt kan skapas genom att välja glas i olika toner på olika våningar eller på varannan balkong. Vilken effekt önskar ni i er bostadsrättsförening?

Kategorier
Badrum

En badrumsrenovering i Uppsala är ett roligt projekt

Drömmer ni om ett nytt badrum? Ett vackert och funktionellt badrum betyder mycket och det kan vara den där vardagslyxen som man behöver. Men ett nytt badrum höjer också bostadens värde.

En badrumsrenovering är ofta omfattande och kostar en hel del. Det är också det rum i bostaden som man inte ska renovera själv eftersom det är viktigt att tätskikten blir rätt. Men planera badrummet och välja material kan man göra. Badrumsinredning och material finns i alla möjliga prisklasser, och det är lätt att förlora sig i handmålat italienskt kakel och designbadkar om man inte ser upp. Sätt därför en budget tidigt och bestäm vad som är viktigast med badrummet. Är det ett stort badkar, golvvärme eller förvaring? Ibland kan det vara värt att satsa lite extra på den där lyxen som man drömmer om. Kanske kan man spara in på något annat istället och exempelvis välja ett billigare kakel?

Fördelen med totalentreprenad

En badrumsrenovering kräver många olika sorters hantverkare som plattsättare, elektriker, vvs-tekniker, målare med flera. Tack och lov finns det byggföretag som erbjuder komplett badrumsrenovering i Uppsala. De har all den expertis som behövs med våtrumscertifierade hantverkare inom sitt företag. Dessutom blir det oftast billigare att använda sig av totalentreprenad och renoveringen går också snabbare. Detta eftersom byggföretaget ansvarar för hela projektet och ser till att rätt hantverkare kommer in vid rätt tidpunkt. Om det skulle uppstå fel vid ett senare tillfälle vet man också vem man ska kontakta och slipper olika hantverkare som skyller på varandra.

Kategorier
Badrum

Vem sköter din badrumsrenovering?

Det kan vara väldigt kul att renovera, ett litet projekt att ta hand om. Att se badrummet växa fram mer och mer, det är en dröm för många. Man behöver däremot inte göra hela renoveringen ensam.

En badrumsrenovering kan innebära en total renovering, det vill säga allt gammalt ska ut och bara nytt ska in. Kanske vill du börja med att göra det behagligare att gå på? Att lägga in golvvärme i badrummet är något många uppskattar, efter att man tagit en dusch kommer man ut på ett varmt golv, skönt att slippa kylan. Vill du även ha lite nya tapeter och planera hur duschen och toaletten ska stå? Även då man har en liten yta att använda sig av kan man med rätt planering få den att se stor ut.

Byt ut dina väggar

Är du en av alla som har tapeter eller färg inne i badrummet? Då kan det vara på tiden att även byta ut väggarna och golvet mot klinker. Kakel och klinker blir alltmer populärt att ha, vilket är förståeligt, för det är otroligt snyggt och dessutom väldigt praktiskt. I ett badrum blir det lätt blött på väggar och golv, och har man kakel eller klinker är det enkelt att då bara ta en trasa och torka upp det. Ska man göra en badrumsrenovering kan det vara väl värt att samtidigt få det inlagt. Dessutom ger det ofta en härlig känsla av lyx. Det finns flera olika färger och snygga mönster man kan välja att ha. Läs mer om badrumsrenovering här: stockholmsbadrumsrenovering.se

Kategorier
Okategoriserade

Rätt golv och rätt montage

Ytan man går på är mycket viktig ur många olika synvinklar. Det är inte bara en yta som ska tåla slitage av smuts, väta och möbler som flyttas. Den ska även vara behaglig att gå på under lång tid.

När man lägger ett golv så tänker man oftast bara på ytskiktet, men precis som i övriga delar av byggnaden så är det viktigaste att man får grunden rätt. Lägger man ett ytskikt på ett golv som i övrigt sviktar eller inte är tätt, så kan man få problem med att golvet går sönder och att det är mycket kallt. Det finns även andra problem som att man får mögel eller fuktbesvär på annat sätt i sitt golv och rum. Därför är det mycket viktigt att man har kunskap om golv innan man lägger pengar och tid på att lägga ett nytt eller lägga om ett golv. Annars rådfrågar man en expert.

Ett helt paket

Om man bygger nytt eller renoverar så kan man planera ytskiktet efter grunden i golvet, och tvärtom. Bygger man exempelvis på gjuten platta så kan man lägga värmeslingor på plattan och därefter välja ett golv som kan föra värmen vidare, som klinker exempelvis. Väljer man däremot en torpargrund eller plintgrund så är det mycket viktigt att man ser till att isolera ordentligt eftersom det annars kan bli ett mycket kallt golv. Man kan till och med sänka sina driftskostnader och ändå höja innertemperaturen genom att isolera delar av ett hus som golv, väggar, fönster och tak. Läs mer om golventreprenad här: golventreprenaddalarna.se

Kategorier
Badrum

Låt proffsen sköta badrumsrenoveringen

För att badrummet ska kännas fräscht och inbjudande så kan det ibland krävas en renovering. Med ett nytt badrum så kan man slappna av lättare och kanske det blir extra många bad i framtiden.

Är ditt badrum i ett risigt skick och du bävar inför att behöva gå in genom dörren till det slitna badrummet? Då kan det vara dags för dig att göra något åt detta och genomföra en renovering. Med ett nytt och fräscht badrum kommer du att vilja spendera mer tid där inne och det kommer kännas lättare att göra till exempel din dagliga skönhetsrutin eller din tandborstning.

En badrumsrenovering kan se ut på olika sätt, det kan antingen vara en lite lättare renovering eller en helrenovering där allt gammalt slängs ut. Vad som passar ditt badrum beror på hur det ser ut och vad som behöver åtgärdas. Innan du tar tag i renoveringen bör du anlita professionell hjälp som kan guida dig rätt i alla beslut som ska tas inför att projektet sätts igång.

Anlita hjälp för ett säkert och snyggt resultat

När du ska renovera hemma finns det vissa saker du kan göra själv, men att ge sig på en badrumsrenovering är inte att rekommendera, eftersom det krävs yrkesskicklighet för att göra ett bra jobb. En annan aspekt att tänka på är att om du utför renoveringen själv så kan det vara svårt att senare få hjälp från ditt försäkringsbolag exempelvis vid en vattenläcka, eftersom de kräver att badrummet är utfört av en godkänd hantverkare. Lär dig mer om badrumsrenovering på denna sida: renoverabadrumstockholm.nu

Kategorier
Kök

Tips inför köksrenoveringen

Står ni inför en köksrenovering? Gör då inte om samma misstag igen. Tänk efter vilka detaljer som är viktigast. Köket är ett av det viktigaste rummen och det ska var enkelt att arbeta där.

Ett kök ska helst vara funktionellt, praktiskt, snyggt och trivsamt på en gång. I de flesta kök finns det något som inte fungerar så bra. Bänkskivan kan vara för låg, diskhon för liten, ont om utrymme för sopsortering, för lite förvaring, eluttagen sitter på fel ställen etc. Men står man inför en köksrenovering har man plötsligt chansen att rätta till saker och få ett kök som fungerar och som man trivs med. Att ta tid på sig att planera köket noga är jätteviktigt. Tycker man det är svårt finns det många köksrenoveringsfirmor som gratis kan hjälpa till att planera köket.

Så får man råd med bänkskivan i sten

Att välja material till köket är roligt men för att kostnaderna inte ska rusa iväg är det bra att först sätta en budget. Då vet man i vilken prisklass man ska leta bänkskiva, blandare, köksluckor och vitvaror med mera. Men skulle man fastna för en exklusiv bänkskiva i sten kanske man istället kan kompromissa med vitvarorna och handla begagnat. Eller att återanvända de gamla köksluckorna och sprutlackera om dem i en ny färg.

Det kan vara svårt att själv renovera köket och när det gäller el och VVS måste man ta hjälp. En byggfirma med totalentreprenad kan hjälpa till med hela köksrenoveringen. Men det är viktigt att man skriver ett ordentligt avtal innan renoveringen startar. Läs vidare om kök på denna hemsida: kököstersund.se

Kategorier
Golv

Dammfri golvslipning

När man hör ordet slipning så går tankarna till det fruktansvärda slipdammet som kan yra ner en hel bostad och dammet riktigt sätter i sig alla vrår. Men med modern teknik slipper man dammet.

Att äntligen sätta igång en renovering, exempelvis i Västerås, kan vara riktigt kul för det är en härlig känsla att se något slitet förvandlas till något nytt, men med en renovering kommer också en hel del städning. Det dammar mycket från alla de moment som ska göras under en renovering. Det kan vara slipdamm från väggar eller golv, och när man handskas med sågning så yr det omkring spån. En idé är att anlita hjälp med städningen så man slipper att handskas med det själv, men det finns också maskiner som inte dammar ner bostaden och då slipper man städning.

Slipmaskin med inbyggd dammsugare

För den som vill fräscha upp golven så är en golvslipning det man ska satsa på och här slipper man oroa sig för slipdamm, eftersom slipmaskinerna har en inbyggd dammsugare som tar hand om dammet. Så man slipper gå omkring och städa upp det jobbiga slipdammet som annars sprider sig lätt runtom i hela bostaden. Det finns också slipmaskiner som är anpassade för att slipa väggar och tak och de har också en inbyggd dammsugare, så man kan faktiskt klara sig rätt bra från dammet. Om man vill genomföra en golvslipning i Västerås så kan man lätt hitta en hantverkare som utför denna tjänst genom att söka på internet, och snart har man nya och fräscha golv.

Kategorier
Bygg

Flexibla färdigritade hustyper

Funderar ni på att bygga hus i Skåne? Då har ni en hel del rolig research att göra innan ni kan sätta igång. Här följer några användbara tips på hur man kan gå tillväga för att bygga drömhuset.

Att bestämma en budget och se till att man har råd att bygga är viktigt, likaså att hitta en passande tomt om man inte redan har en. Är utsikten viktig, ska den vara sjönära eller ligga i ett tryggt område med bra kollektivtrafik? Det är sällan man egentligen behöver anlita en arkitekt och rita sitt hus själv eftersom det finns mängder av färdigritade hustyper att välja mellan. Dessutom har många husföretag flexibla huslösningar med olika tillval som ändå gör huset personligt. Genom att söka på nätet och titta på de olika husföretagens hemsidor kan man se vad de har att erbjuda. Välj ut de som verkar vara mest intressant och gå sedan på fysiska visningar eller husutställningar.

Hållbara och ekologiska hus av kärnvirke

Att bygga hus i skåne innebär ofta en stor kostnad, men det är också en god investering. Vissa hus som exempelvis trähus av kärnvirke eller timmerhus har dessutom ett väldigt högt andrahandsvärde. Detta eftersom träet håller en så hög kvalitet och husen därför får en väldigt lång livslängd. Hus av massivt kärnvirke står också emot fukt och röta bättre och ger även ett bättre inomhusklimat, eftersom de är självisolerande och även kan lagra energi, något som gör dem väldigt energisnåla samtidigt som de även är bra på att hålla buller och oljud ute.

Kategorier
Allmänt

Förbered dig på det värsta

Att göra en noga och planerad riskanalys är förenligt med sunt förnuft. Du kommer ha stor nytta av att förbereda på dig flera olika saker som kan gå snett. Då förebygger du ofta katastrofer.

Saker och ting kan lätt gå åt skogen väldigt fort om du inte gjort din hemläxa. Vid varje typ av utförande eller uppstart av ett nytt projekt bör en grundlig riskanalys göras. Beroende på vad det är för projekt som är aktuellt kommer naturligtvis riskanalysen variera. Riskerna med att gå och lämna ett paket på posten är kanske inte lika stora som om du exempelvis ska riva ett hus eller liknande. Att göra en riskanalys handlar om att vara förberedd på flera olika scenarier. Det handlar om att ha en beredskap oavsett vad som händer. Det innebär inte att du behöver förvänta dig katastrof, men du ska vara förberedd och veta vad du bör göra om den inträffar.

Begär en andra åsikt

Ibland är det inte helt lätt att göra en riskanalys på egen hand. Inte sällan kan du få tunnelseende av ditt eget projekt och bli så exalterad att du enbart ser möjligheterna. Det kan till och med vara så att du undermedvetet förnekar flera risker enbart av anledningen att du helt enkelt inte vill att de ska ske, och därför inte kan se det heller. Då kan det vara smart att be en extern aktör ta en titt på ditt projekt. En utomstående kan ofta identifiera fler risker än den som är upphovsmakare till projektet.