Kategorier
Bygg

Allt du behöver veta om fogbetong

Fogbetong förhindrar att fukt tar sig in i sprickor och fogar och är ett måste på alla byggen då den ökar hållbarheten. Här kommer några användbara byggtips.

Det finns flera olika typer av betong och alla har de sina olika användningsområden. Fogbetong är ett viktigt material inom byggindustrin och används i fogar och sprickor. Detta för att förhindra att vatten och fukt letar sig in och skadar konstruktionen. Fogbetong är inte samma sak som fogmassa utan är betydligt mer hållbart och bidrar till att hela konstruktionen blir mer motståndskraftig.

När man täpper till en spricka med fogbetong förseglar man också sprickan och gör det omöjligt för fukt att ta sig in. På så vis skyddar man materialet för lång tid framöver. En annan stor fördel med att använda fogbetong när man bygger är att det är brandbeständigt. Det betyder att det klarar höga temperaturer utan att påverkas och att fogen fungerar som ett brandskydd då den försvårar för brand att sprida sig.

Att köpa fogbetong

Fogbetong fyller en viktig funktion vid bygge av fastigheter, broar och vägbyggen. Den hjälper till att skydda byggnationen från fuktangrepp och minskar underhållskostnader och reparationer rejält. Men fogbetong går även att användas för att förbättra isoleringsförmågan hos vissa material som har drabbats av sprickbildning och läcker värme. Vill man köpa fogbetong ska man välja ett mer beprövat och välkänt märke som håller hög kvalitet.

Då får man en fogbetong som håller vad den lovar och som har lång hållbarhet. Det gör att man sparar både tid och pengar eftersom man slipper efterarbete och reparationer, vilket är vanligt med betong av sämre kvalitet. Viktigt är förstås att fogbetongen är lättarbetad och enkel att använda. Det bästa är att vända sig till ett företag som är specialiserat på olika typer av betong och som levererar betong till mer välkända byggföretag.