Om oss

Vi som driver den här sidan har samtliga lång erfarenhet av byggbranschen. Dels som snickare, dels som egna företagare och dels också som rörmokare, elektriker och som takläggare. Kort sagt: vi kan våra saker och den kunskapen vill vi förmedla vidare.

Det som blev startskottet var en artikel som vi läste om renoveringar. I Sverige så har vi aldrig förr haft så många projekt igång som nu. Privatpersoner bygger om, bygger nytt och bygger till i en utsträckning som saknar motstycke. Det egna hemmet prioriteras högst. Det är roligt, men det är även oroväckande.

Det finns en baksida med detta också. Att bygga någonting kräver kunskap, pengar och – kanske framförallt – tid. Alla dessa tre saker måste finnas för att man ska lyckas. Saknas pengar så blir det svårt, saknas kunskap så blir det svårare och saknas tid så blir det nästan omöjligt att lyckas med ett renoveringsprojekt utan att fuska eller misslyckas.

Hur många familjer går sönder som en följd av att en renovering påbörjas med aldrig slutförs? Hur mycket pengar spenderas i onödan och hur många går omkring och mår dåligt som en följd av att man inte, så att säga, klarar av att duka av bordet?

Vi vill ändra på detta. Vårt mål är att bidra med kunskap och detta genom tips, fakta, tankar och olika guider om hur du ska ta dig an ett planerat projekt. Det kan handla om att du gör det på egen hand, men det kan lika gärna handla om tips kring hur du ska göra för att hitta rätt byggfirma. Det senare är viktigt: att ta hjälp är inte ett tecken på svaghet – det är en garant för att du ska få exakt det du vill ha. Det är ofta värt att betala för det.